Förbränningsmotorer

Onsdagen den 30 mars kl. 18 är där möjlighet för dig som MSCC-medlem att få djupare kunskap om en av de saker som tilltalar oss Sportbilsintresserade, nämligen förbränningsmotorer. Nu är det inte fokus på racingmotorer utan det blir mer en inblick i vad som sker i motorlaboratoriet i Lund. Vi börjar med en kort ”föreläsning” om hur våra och morgondagens motorer egentligen fungerar samt hur lasrar och optiska motorer används i motorutvecklingen. Därefter promenerar vi över till maskinteknik där vi får höra om dieselmotorer som går på bensin. Avslutningsvis blir det en rundtur i motorlaboratoriet där vi kommer att få se testriggar och optiska motorer.

Träffen sker på avdelningarna för förbränningsfysik och förbränningsmotorer på LTH, Lunds Tekniska Högskola och det kommer att serveras kaffe med tillbehör i en paus.

Adressen är Förbränningsfysik, Enoch Thulin Laboratoriet, Sölvegatan 14, Lund (nära gamla vattentornet)

Anmälan till aktivitet@mgcc.se senast den 25 mars.

Välkommna

Kommande Evenemang