Anmälan/Info Time Attack

Länk till anmälan för Time Attack

Vi kommer i år att köra time attack vid två tillfällen tillsammans med vårt klubbmästerskap. Det blir på Ljungbyhed (6/6) och Ring Knutstorp (5/10), förutsatt att intresse finns.

Time attack är för gatregistrerade sportbilar som ej är modifierade för tävling (se regler nedan) och är tänkt som både en klass för de som vill prova på racing och en möjlighet för de som ej vill bygga om sin bil för roadsport etc.

Vad är Time attack?

Enkelt beskrivet är det en individuell tävlan mot klockan. Vi släpper ut ett antal bilar på banan som tävlar samtidigt, men ej mot varandra. Dvs placeringen på banan ger inget resultat, det är snabbaste varvid som vinner.

Time attack kräver disciplin då man hela tiden måste vara beredd att släppa fram snabbare bilar.

Beroende på banans längd så varierar antalet samtidiga deltagare, det kan vara allt från 10-20 tävlande på banan samtidigt. Ett heat pågår ca 15-20 minuter och under den tiden är det ditt snabbaste varv som räknas. Dagens snabbaste tid vinner.

Du kan delta med alla bilar som är standard, båge eller säkerhetsbrytare behövs ej. Öppna bilar måste dock vara utrustade med överrullningsskydd.

Grund reglerna för klassen Club är minimivikt 850kg och max 265mm bredd på däck. Serietillverkad bilar som inte är äldre än 25 år kan köra med bredare däck, och även turbo/kompressor konvertering. Dessa kör då i klassen Club GT. Klasserna kommer köra tillsammans.

Enda godkända ändringar/modifieringar på bilen är:

  • Stolar och ratt får bytas ut. 
  • Säkerhetsbälten får bytas ut mot godkänt säkerhetsbälte av minst 4-punktstyp eller 6-punktstyp.
  • Skyddsbur får monteras, och ska då vara minst godkänd enligt, Rally/Racing/Rallycross reglementet.
  • Stötdämpare och fjäder får bytas ut till ersättning av eftermarknadstyp.
  • Fasta fjäderbensstag får monteras.
  • Länkarmsbussningar får bytas ut i original länkarm fram och bak, byte till aluminiumbussning är inte tillåtet.
  • Fordonets stötfångare inkl. kjolar får bytas, detta får ej påverka krockegenskaper. 

Förare ska inneha giltig förarlicens utfärdad av SBF, Bilsportlicens Prova På (PR- licens)/Engångslicens/Bilsportlicens Enkel, som kan utfärdas av den arrangerande klubben för arrangemanget.

Hjälmar som är godkända för Rally, Rallycross och Racing är tillåtna i TA. Hjälmar som också är godkända för Folkrace får användas i TA. Heltäckande klädsel (långärm,) av ylle eller bomull är obligatorisk dock rekommenderas två (2) lagers föraroveraller. Skor och handskar av flamsäkert material är obligatoriskt.

Mer information finns att läsa i reglementet:

Tävlingsregler: https://www.sbf.se/globalassets/svenska-bilsportforbundet/regler/enkel-bilsport-nya-tavlingsformer/2017/publicerat/2017-time-attack_tavlingsregler-slutversion.pdf

Club: https://www.sbf.se/globalassets/svenska-bilsportforbundet/regler/enkel-bilsport-nya-tavlingsformer/2017/publicerat/ntf_time_attack_standardbil-2017.pdf

Club GT: https://www.sbf.se/globalassets/svenska-bilsportforbundet/regler/enkel-bilsport-nya-tavlingsformer/2018/publicerat/2017-time-attack_club-gt_tekniska-regler-slutversion.pdf

Kommande Evenemang