Välkomna till MSCCs KM-serie 2023 !

Som tidigare presenterat beslutade MSCCs styrelse att banta KM-serien 2023 till 4 deltävlingar för att få en mindre dålig ekonomi än 2022 i dessa osäkra tider. För någon vecka sedan kom plötsligt ett erbjudande som lät för bra för att neka.  MSCC har nu fått möjligheten att köra en femte KM-deltävling i år på Falkenbergs motorbana. Alltså blir KM-serien 2023 5 deltävlingar som vanligt!

Den 29/4 kör vi traditionsenligt KM1/Vårracet på Ring Knutstorp som heldag själva. Den 3/6 kör vi KM2/Nationaldagsracet på Ljungbyhed ihop med MX-5 Racing klubb. För första gången (efter många år av försök) kör vi den 19/8 KM3 på Falkenbergs Motorbana. Dagen kommer att delas med V8 Thunder cars.

För de som önskar kommer det erbjudas att köra ”Pay test” / fri träning under fredagen mot extra avgift. Deltävlingen kommer dessutom som en bra möjlighet för de som önskar att träna inför SPVM-finalen på samma bana några veckor senare. Den 2/9 kör vi KM4 på Sturup Raceway ihop med BMW Club Schweden Motorsport. Den 7/10 kör vi KM5/Höstracet själva som heldag.

Samtliga deltävlingar sker på permanenta banor!

KM-serien 2023 kommer således att se ut så här:

29/4 lördag KM1 Ring KnutstorpHeldag själva med dubbla race
3/6 lördagKM2 LjungbyhedDagen delas med MX-5 club. Ett race
19/8 lördagKM3 FalkenbergDagen delas med V8 Thunder cars. Dubbla race.
2/9 lördagKM3 SturupDagen delas med BMW. Ett race
7/10 lördagKM4 Ring KnutstorpHeldag själva med dubbla race

Vi har öppnat vårt anmälningssystem för 2023. Flikar för reglemente, vagndeklaration mm är uppdaterade.

Länk till serieinbjudan samt anmälan: Serieinbjudan 2023

MSCC godkänner de bilar som finns i vår sportvagnslista samt de bilmodeller som kört SPVM t.o.m. 2022.

Minst lika viktigt som tidigare är att ni tävlande verkligen hjälper till att locka funktionärer till våra deltävlingar! Ta med vän, granne eller släkting som kan ställa upp och flagga. Med för få funktionärer kan det bli att vi plötsligt måste ställa in en deltävling.

Vi ser fram mot en rolig KM-säsong som alltid.  Mer info kommer löpande!

Ni är alla hjärtligt välkomna till KM 2023 som deltagare, funktionär och åskådare.

MSCCs styrelse samt KM-org.